Blom Music ManagementOver ons

Mijn achtergrond

Rienk Blom studeerde orgel, kerkmuziek en zang aan het conservatorium van Utrecht. Na zijn studie werkte hij 7 jaar bij Radio 4 en 5. Voor Radio 4 was hij verantwoordelijk voor één van de best beluisterde programma’s van de zender.

Met zijn bedrijf Blom Music Management profileert Rienk zich als een sterke visionair en netwerker.

Rienk is de drijvende kracht achter het succes van verschillende topmusici. De carrière van Panfluiter des Vaderlands Matthijs Koene kreeg door hun samenwerking een enorme wending. De panfluit had een slecht imago, maar na een paar slimme moves weet Rienk veel meer bekendheid voor Matthijs te genereren in een half jaar tijd. Meerdere radio- en tv-optredens van Matthijs vonden plaats, een groot interview met Luister wordt binnenkort geplaatst en boekingen komen op dit moment uit binnen- en buitenland.

Als voorzitter van Stichting Archipel bereidt Rienk een jubileumjaar voor waarin componist Daan Manneke 80 wordt. Dit zal gevierd worden met tientallen concerten door het hele land. Ook zullen er nieuwe werken van Manneke klinken.

Rienk zet zich in om muziek dichterbij mensen met een beperking te brengen. Samen met zijn vrouw Hanna organiseert hij vier keer per jaar concerten op Omega Amsterdam-IJburg, een dagcentrum voor mensen met een meervoudige beperking.